Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /homepages/17/d413224017/htdocs/template/modules/head/load.public.php on line 87
Manzanilla
 
Manzanilla
Andalucía, Sanlúcar de Barrameda. 
Een welstellend Duits echtpaar met Russische connecties wordt verdacht van drugshandel. De baas van de Policía Nacional blijkt bevriend met hen, het vermoeden bestaat dat hij betrokken is. Delicaat dus. Daarom roept Javier, baas van de Guardia Civil in het geniep Wolfgangs hulp in. Die spreekt immers Spaans en Duits en kan als zogenaamd vakantieganger ongestoord rondsnuffelen. 
 
De Duitsers blijken contacten te hebben met een familie die een eeuwenoude Manzanillabodega bezit maar het onderling niet eens raakt over de te varen koers. Politiebaas Gordillo is hier kind aan huis. Bovendien verdwijnt een kleuter uit dezelfde familie tijdens de drukte op de Feria, het jaarlijkse Manzanillafeest waar vrouwen in kleurrijke jurken de sevillanas dansen. Dat ook dit kind niet snel teruggevonden wordt, zorgt voor paniek in de bloedhitte. 
 
Een verdacht overlijden in die familie brengt Wolfgang met de hulp van Julia op een spoor: wat hebben de keldermeester en de bodegazoon gemeen?
 
ISBN:     9789460012556 
EBOOK:   9789460012747
 
mei 2014
Uitgeverij Vrijdag

Recensies Manzanilla:

Een knap geschreven, intelligent boek met veel vaart dat dan ook nog eens spannend is.
NBD/Biblion
 
Deze thriller is zo ingenieus opgebouwd, zo goed geschreven, zo geloofwaardig, dat...u had het al begrepen: ik raad dit boek ten zeerste aan.
Nieuwsblad.be  
 
Ellen Gerretzen heeft met haar bijna filmische schrijfstijl een boeiende politiethriller geschreven. Manzanilla is een goed opgebouwde thriller geworden, bevolkt door interessante en geloofwaardige personages en zindert alom, net als de hitte in Sanlúcar.
hebban.nl  4 sterren
 
Ellen G. heeft een sterk werk afgeleverd dat niet alleen thrillertechnisch knap in mekaar zit, maar ook een mooi verhaal biedt met stevige personages. Een bijzonder knappe thriller.
Ansiel  cinebelblogs André  Oyen 4 sterren
 
Eén van de spannendste boeken die ik ooit heb gelezen. Niet vaak kom je een thriller tegen met zo veel onderhuidse spanning. En dat het hele boek door. Goed en met zorg geschreven, een echte kwaliteitsthriller.
Sander Verheijen, hoofdredacteur hebban.nl
 
Manzanilla is een boeiende, spannende en overtuigende thriller waarmee Ellen Gerretzen laat zien dat zij een uitstekend en getalenteerd misdaadauteur is. Door het internationale karakter van haar thrillers en de intrigerende en unieke protagonist Wolfgang heeft zij haar eigen plek in de wereld van het spannende boek verdiend en gekregen.
Mijn Boekenblog Joop Liefaard4 sterren
 
Geweldig goed geschreven. Een prachtige thriller.
Graag gelezen blogspot. Mieke Schepens
 
Intelligente suspense gelardeerd met droge humor. Een geduchte concurrente voor de buitenlandse aanvoer.
Shyama in Boekenland.  Shyama Hopman
 
Met dit vierde deel bevestigt zij wederom te behoren tot de top van de Nederlandstalige misdaadauteurs. De boeken ademen research en liefde voor het schrijversvak uit.
Vrouwenthrillers.nl   Anoushka Rood5 sterren
 
Een boek van Ellen is jezelf onderdompelen in de wereld van Wolfgang, zinderende hitte, prachtig omschreven omgevingen, sterke karakters en een heerlijke schrijfstijl.
Thrillerlovers Anne-Jan de Jong
 
Uitstekend geschreven thriller met de nodige onverwachte wendingen.
Reisboeken.be Robert Deklerck
 
Gerretzen weet de Spaanse sfeer perfect te beschrijven, waardoor de broeierige sfeer en het nuttigen van de nodige manzanilla's door de hoofdpersonages geheel natuurlijk overkomt. Manzanilla laat zich het best beschrijven als een reis met veel onderhuidse spanning, intrige en bedrog.
Soraya Schrijft boekenblog
 
Hoe moet je uitleggen hoeveel je genoten hebt van een boek? Dat je meeleefde met de hoofdpersonen. Dat de karakters prachtig zijn uitgewerkt? Dat je vaak zat te lachen om de humor in het boek? Dat je bij de bijna laatste bladzijde een brok in je keel krijgt?
Thrillerlezersblog  Ink Kroon
 
Prachtig filmisch verhaal met een prettige lage spanningsboog.  Gerretzen blinkt wederom uit in prachtige sfeerschilderingen met een prima taalgebruik.
Leesclub van  lettervreters Charles Kuijpers
 
Een zeer spannende thriller die meer is dan dat. De schrijfster schetst tevens een prachtig en authentiek beeld van een gebied en cultuur in Spanje waarin we allemaal zo geïnteresseerd zijn.
Spanje Magazine Maya van der Veer
 
Manzanilla had een score van 7,8 in de Hebban leesclub. https://www.hebban.nl/artikelen/de-hebban-thriller-leesclub-over-manzanilla