Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /homepages/17/d413224017/htdocs/template/modules/head/load.public.php on line 87
INTERVIEW DOOR ANNEKE VAN IEPEREN, VROUWENTHRILLERS | Interviews

INTERVIEW DOOR ANNEKE VAN IEPEREN, VROUWENTHRILLERS

 
INTERVIEW DOOR ANNEKE VAN IEPEREN, VROUWENTHRILLERS
Zerk is inmiddels het 5e boek met Wolfgang in de hoofdrol. Kun je vertellen waarom je destijds hebt gekozen voor een mannelijke hoofdpersoon en hoe het je lukt hem zo geloofwaardig te laten zijn? Kun je als vrouwelijke auteur iets van jezelf kwijt in een mannelijk hoofdpersonage? 
 
Dank voor het compliment! Toen ik begon met schrijven stond voor mij bij voorbaat vast dat mijn hoofdpersoon een man zou worden. Ik wilde thrillers schrijven die mannen én vrouwen aanspreken, bovendien vond ik het interessanter vanuit het perspectief van een man te schrijven. Dat laatste vind ik eigenlijk niet zo moeilijk. Misschien is mijn mannelijke kant beter ontwikkeld, misschien heeft het te maken met het feit dat ik me in anderen kan inleven. Ook denk ik dat een leven lang veel boeken lezen met meestal mannelijke protagonisten –met herkenbare gedachten en emoties- ertoe heeft bijgedragen dat ik me redelijk gemakkelijk in een man kan verplaatsen. Nou moet me in dit verband van het hart dat ik geen aanhanger ben van de stelling “mannen komen van Mars, vrouwen van Venus”. Ik vind dat er soms te veel in cliché’s wordt gedacht als het daar over gaat en over wat typisch vrouwelijk en typisch mannelijk zou zijn, en dat er bij tijd en wijle behoorlijk wordt gegeneraliseerd. Binnen het spectrum van het mannelijk volksdeel bestaan er grote verschillen en wat vrouwen betreft geldt hetzelfde. Daarom kan ik ook genoeg van mezelf kwijt in mijn mannelijke personages. Last but not least, vrouwen komen in mijn thrillers ruim aan bod en niet alleen als muurbloempjes. Op het gevaar af moralistisch te worden, laten we ons ervoor hoeden dat we ons gedragen zoals we denken dat het bij ons geslacht hoort.
 
Lees hier het hele interview: